torstai 2. toukokuuta 2013

Margariini



Ystäväni kehuskeli tehneensä margariinia ja se maistui erittäin hyvältä, paremmalta kuin kaupan Oivariinit, Floorat, Ingmariinit ym.
Ohje kuulosti melkein liiankin helpolta. Tänään, kun margariinirasia rapsittiin nurkkia myöten tyhjäksi eikä kiinnostanut yhtään lähteä kauppaan, niin päätin itsekkin kokeilla. Jääkaapista löytyi voita, rypsiöljyä ja auringonkukkaöljyä.
 Kaveri oli tehnyt rypsiöljystä. Olen kuullut, että kylmäpuristettuun rypsiöljyyn tehty margariini voi peräti parantaa ihottumaa, mutta se antaa margariiniin terävän vähän pähkinäisen maun.. Mulla oli ihan tavallista rypsiöljyä joten käytin sitä, auringonkukkaöljykin varmasti toimii ja muut ruokaöljyt, oliiviöljyt ym. Resepti 1/3 osa vettä, 1/3 öljyä ja 1/3 voita. Alla resepti...


Kotitekoisesta margariinista puuttuu kemikaalit ja E-aineet..
Haittaako tuo?

Margariini

250g voita (normaalia tai voimakassuolaista)
2,5 dl vettä
2,5 dl öljyä

Pilko voi palasiksi tehosekoittimeen, kaada joukkoon vesi ja öljy. Käynnistä tehosekoitin ja anna käydä kunnes seos on sileä. Kaada kulhoon. Valmis.

Vähentämällä vettä margariinista tulee kovempaa, lisäämällä vettä löysempää.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti