keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Suklaaleivos (Chokladbiskvier) Gluteeniton




Tässä herkullinen kaunis pieni leivos juhliin kuin juhliin. Ruotsissa näitä myydään melkein kaikissa konditorioissa ja kahviloissa. Minä ruukaan tehdä pohjan valmiista mantelimassasta, mutta sen voi myös tehdä mantelijauhoista, sokerista ja valkuiaisista. Ruotsalaisia reseptejä löytyy googlaamalla vaikka kuinka paljon. Itse olen ottanut ohjeen Ica förlagets stora bakbokista ja hieman viritellyt sitä oman maun mukaan.

Pohja:

400g Mantelimassaa
3 valkuaista

Täyte:

300 g voita tai margariinia
2 1/4 dl tomusokeria
3 keltuaista
1-2 rlk tummaa kaakao jauhetta

(Vaihtelua täyteeseen saa sekoittamalla noin 1/2 dl vaniljakiisseliä tai 50 g sulatettua suklaata joukkoon)

250 g tummaa tai valkoista suklaata
1/4 dl ruokaöljyä (tai 30g sulatettua kookosrasvaa)


Raasta mantelimassa ja vatkaa se valkuaisten kanssa kuohkeaksi taikinaksi. Laita taikina pursotin pussiin ja pursota sileitä pyöreitä kakkuja leivinpaperin päälle. ( n. 4 cm halkaisijaltaan).
Jos kakkuihin jää kohouma paina se alas sormenpäällä. Anna pellin olla huoneen lämmössä noin 30 minuuttia jonka jälkeen kakut paistetaan 175 asteessa uunin keskitasossa 15- 20 minuuttia.
Anna jäähtyä pellillä.
Vatkaa voi ja tomusokeri kuohkeaksi, sekoita keltuaiset joukkoon yksitellen. Mausta kaakaojauheella.
Levitä tai pursota täyte kakkujen pohjaan. Pistä kakut jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään. (30 min jääkaapissa 15 min pakasteessa.)
Sulata suklaa ja ruokaöljy vesihauteessa tai mikrossa sekita tasaiseksi.
Kasta leivosten täytepuoli suklaassa.
Halutessasi voit vielä koristella leivokset kakkukoristeilla. tai tehdä raitoja valkosuklaalla..






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti