maanantai 9. kesäkuuta 2014

Raparperimuffinssit Gluteenittomia ja tavallisia

Gluteenittomat Raparperimuffinssit

Uunissa paistuu tällä hetkellä Raparperimuffinsseja tavallisia ja gluteenittomia.Taitoin pihasta pari iso paksua raparperia, pilkoin ne kattilaan  ja heitin joukkoon summissa n. 1 dl sokeria ja n. 50g margariinia. Annoin kiehua kunnes raparperit olivat hajonneet. Käytin tästä "hillosta" 1/3 osan gluteenittomiin muffinsseihin ja 2/3 tavallisiin muffinsseihin.

Gluteenittomat muffinssit 9 kpl.

1 kananmuna
1 dl sokeria
3/4 dl rahkaa (laktoositon)
1 tl ruokasoodaa ( leivinjauhe oli loppu)
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 dl perunajauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoa (semper mix)
1/3 osa tuosta hillosta n. 1 dl

Sekoitin kaikki ainekset puuharukalla sekaisin ja kaadoin muuffinsi vuokiin.
Uunin lämpötila 200 astetta 10-12 min.


Tavalliset rabarberi muffinssit tein samalla ohjeella mutta tuplasin kaikki ainekset. Jauhoja laiton 3 dl vehnähjauhoja eglut jauhoseoksen ja perunajauojen sijasta. Niin ja kaadoin  kaikkiin vuokiin liikaa taikinaa joten pursusi yli pahan kerran, elikkä ei ollut kuvaamisen arvoisia nämä tavalliset muffinssit...
Gluteenittomista tuli ihan hienoja.. Kuvan lisään myöhemin..





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti