keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Suklaajuustopiirakka

Rotinoille menossa ja pistin uuniin piirakan. Tämä on muunnelma Joanna Farrown Suklaaherkut kirjassa olevasta Suklaa-juustoruudut reseptistä. Alkuperäinen resepti on vähän isompi ja juusto on vuohenjuustoa, sokeri muscovadosokeria.. Vuohenjuustoa harvemmin on meillä jääkaapissa ja eipä nyt löytynyt muscovadosokeriakaan. Monesti olen näitä ruutuja tehnyt, mutta aina joutunut jotenkin muokkaamaan reseptiä, kun jotain puuttuu. Joka kerta on ollut hirmu hyvää, joten rohkenin taas muokkaamaan reseptiä. Ruuduista tuli nyt piirakka.  Pyydän pienen tyttövauvan äitiltä sitten arvosteluja. :) Uskallatteko kokeilla?













Suklaa-juusto piirakka

200 g tummaa suklaata
100 g voita
2 dl ruokosokeria / tai tavallista hienoa sokeria
1 dl vehnäjauhoja / Gluteenitonta jauhoseosta
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 dl kookosjauhoja
4 kananmunaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3/4 dl sokeria
1 1/2 dl vaniljasokeria

Sulata suklaa ja voi kulhossa, vesihauteessa tai mikrossa.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin.
Vatkaa ruokosokeri, jauhot, kookosjauho ja 3 munaa tasaiseksi taikinaksi.
Sekoita joukkoon suklaa-voiseos
Vatkaa tuorejuusto, sokeri, 1 muna ja vaniljasokeri tasaiseksi taikinaksi.
Kaada suklaataikina n. 27 cm (halkaisija) vuokaan.
Lusikoi päälle juustoseos.
Pyörittele tylppäkärkisellä veitsellä taikinakerroksiin raitoja.









Paista 190 asteen uunissa n. 30 minuuttia.
Anna jäähtyä.








Herkuttele!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti